Gasilček 2019

Gasilček 2019V petek, 20. 12. 2019 nas je ob 18:00 obiskal stari dobri Gasilček. 

Mladina PGD Stična je udeležencem prireditve pripravila odličen in zabaven program. Mladinci so pripravili krajši skeč, pionirji pa mini kviz za operativne gasilce. Lahko rečemo, da je bilo tekom prireditve ogromno smeha, pohval pa tudi ni manjkalo. Za zaključek je Gasilček obdaril mladino in ostale člane ter nam zaželel veliko uspeha in prijetnih trenutkov v letu 2020. 

 

Srečno in veselo v letu 2020 pa vam želimo tudi mentorji PGD Stična!


Halloween zabavaV sredo, 30. 10. 2019 smo imeli v gasilskem domu PGD Stična Halloween zabavo za mladino. 

Druženje se je začelo s parado kostumov, pri čemer smo sodelovali tudi mentorji. Nadaljevali smo z igro "Glasbeni stoli" nato pa še s sojenjem domačih dobrot. V komisiji sta bila dva pionirja in en mladinec. Vsako doma spečeno dobroto so ocenili z oceno od 1 do 5, zmagovalec pa je prejel manjšo nagrado.

Skupaj smo se sprostili, podružili ter napolnili baterije za prihajajočo gasilsko sezono.

Mentorji PGD Stična

 

 


Pridruži se nam!Mladinska komisija PGD Stična te vabi, da se nam v novem šolskem letu pridružiš na mladinskih vajah!

 

Udeleževali se bomo raznih gasilskih tekmovanj, srečanj mladih gasilcev, gasilskih izletov in še in še….Kaj nudimo mladim? Prijetno druženje s sovrstniki, veliko gasilskega znanja, timskega dela, spoštovanja do sočloveka in zanimivih trenutkov.

Vaje za pionirje (od 6. do 11. leta starosti) potekajo vsako sredo ob 17.00.

Vaje za mladince/ke (od 12. do 15. leta) potekajo vsak torek ob 17.00.

Vaje za pripravnike/ce (od 16. do 18. leta starosti) potekajo po dogovoru. 

 

Če vas pa zanima mentorstvo mladine (od 18. leta dalje) se nam pa lahko pridružite na zgoraj navedenih vajah. Veseli bomo novih poznanstev :) 

 

Z gasilskim pozdravom, NA POMOČ!


Mesec požarne varosti

Oktober - mesec požarne varnosti
Regijsko tekmovanje CTIFV soboto, 28.9.2019 se je ekipa pionirjev udeležila regijskega tekmovanja CTIF v Ribnici, kjer so osvojili odlično 12. mesto.

Čestitke! 

Mentorji PGD Stična


Igre brez meja 2019

Igre brez meja 2019V soboto, 31. 8. 2019 so pred GC Stična potekale igre brez meja, ki jih je organizirala mladinska komisija PGD Stična v sodelovanju s PGD Šentvid pri Stični in PGD Ivančna Gorica. Namen iger je bilo druženje in spoznavanje mladine sosednjih društev izven tekmovalnega okolja.

Sodelovalo je 35 otrok iz vseh društev in 11 mentorjev. Razdeljens po skupinah, se je mladina pomerila v petih gasilsko obarvanih igrah, preko katerih so se bolje spoznali in pri tem zelo uživali. Vse ekipe so za svoj trud, poleg manjših nagrad, prejele še majico letošnjih Iger brez meja. Druženje smo zaključili s piknikom.

Upamo, da Igre brez meja postanejo mladinska tradicija.

 

Aleša Palčič, predsednica MK PGD Stična


Občinsko orientacijsko tekmovanje

Občinsko tekmovanje-orientacijski tekV soboto, 25.5.2019, smo se s štirimi ekipami (pionirji, pionirke, mladinci in mladinke) udeležili občinskega orientacijskega teka v Sobračah. Vse 4 ekipe so, preden so se odpravile na progo, opravile vajo z vedrovko. Na progi, po kateri se ekipe orientirajo s pomočjo zemljevida in kompasa, so morali pionirji in pionirke izvesti vajo vezave vozlov, test topografskih znakov in vajo iz orientacije. Mladinci in mladinke, pa poleg vseh naštetih, še hitrostno zvijanje cevi in spajanje cevi na trojak. Vse ekipe so tekmovanje uspešno zaključile z odličnimi rezultati. Pionirke so dosegle 7. mesto, mladinke 4. mesto, mladinci 3. mesto in pionirji 2. mesto. Ekipa pionirjev se je uvrstila na regijsko tekmovanje, ki bo 8.6.2019 v občini Loški potok.
Po tekmovanju smo se odpravili še na zasluženo pizzo.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

MK PGD STIČNA

Občinsko tekmovanje CTIF

Občinsko gasilsko tekmovanje CTIFV soboto, 18.5.2019, smo se z ekipo pionirjev udeležili občinskega gasilskega tekmovanja, ki je potekalo v Zagradcu.
Na tekmovanje smo se odpravili polni energije in dobre volje ter odločeni, da vse vaje opravimo kar se najbolje da.  Po prijavi na komisiji A, smo začeli tekmovanje z vajo z vedrovko, nadaljevali z vajo razvrščanja in zaključili z štafeto z ovirami. Vse vaje so otroci opravili več kot odlično in si zasluženo priborili 1. mesto v svoji kategoriji in s tem uvrstitev na regijsko tekmovanje, ki bo konec septembra.
Seveda pa še nimamo časa za počitek, saj gresta 2 ekipi že naslednjo soboto, 25.5.2019, na tekmovanje v gasilski orientaciji v Sobračah.  Toplo vabljeni, da nas pridete spodbujati.

Z gasilski pozdravom “NA POMOČ”

MK Pgd Stična


Tekmovanje za gasilsko mladino

Tekmovanje za gasilsko mladino - KVIZ 9. 2. 2019V soboto, 9.2.2019, smo se z dvema ekipama pionirjev in eno ekipo mladincev udeležili občinskega tekmovanja v kvizu v Hrastovem Dolu.

Med tem, ko so se pionirji preizkušali na praktičnih vajah, so mladinci napenjali možgane na teoretičnem delu, nato so zamenjali vlogi. Med celotnim tekmovanjem so se ekipe med seboj spodbujale in držale pesti ena za drugo. Na koncu tekmovanja so pionirji zasedli 15. in 7. mesto, mladinci pa 11.Vse ekipe so bile zadovoljne z doseženimi rezultati.

Po tekmovanju smo mentorji ekipe odpeljali na zasluženo pico in po prihodu v gasilski dom s skupnimi močmi oprali vsa uporabljena vozila.

 


Zahvaljujemo se vam