Požar v naravi - 2 zaporedni intervenciji


V nedeljo, 19.4.2020, smo ob 11.53 dobili poziv za požar v naravi.

Ob 11.49 je v naselju Velike Vrhe, občina Ivančna Gorica, ob cesti gorela suha trava. Požar na površini približno 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Muljava in Stična.

Še preden pa smo dokončali to intervencijo, so se nam ponovno oglasili pozivniki. Nov požar v naravi, prav tako v okolici Muljave. Poslani smo bili nad Sušico.

Ob 12.45 je v Sušici, občina Ivančna Gorica, gorelo v gozdu. Požar na površini okoli 3 hektarje so pogasili gasilci PGD Muljava, Stična, Ivančna Gorica, Zagradec na Dolenjskem, Ambrus, Metnaj, Krka in Hrastov Dol.

Gozdni požar na Sušici je bil zelo težko dostopen. Bližnji dostop z gasilskimi vozili ni bil mogoč, na pomoč so nam priskočili domačini z traktorji in cisternami z vodo. Vsem se najlepše zahvaljujemo za pomoč v dani situaciji.

Zahvaljujemo se tudi vsem ostalim ki so pomagali pri dostopu, logistik in preprečevanju širjenja požara, ter pospravljanju.

Še enkrat pa vas prosimo - NE KURITE V NARAVI! Prepoved kurjenja je izrečena z namenom. Padavin je bilo premalo, v gozdovih in na travnatih površinah je suša!

Hvala!

 

Vir: SPIN

Foto: N.Š., M.K.

Napisala: N.Š.

 

 


Zahvaljujemo se vam