Intenzivne vaje na temo požarov


Kot je sedaj že nakaj let v navadi, ima operativna enota PGD Stična dvakrat letno intenzivne vaje oziroma celodnevno usposabljanje. Jesenski termin posvetimo prometnim nesrečam in drugim tehničnim intervencijam, pomladnega pa požarom.

Razpored vaj oziroma delovnih točk je pripravil novi podpoveljnik Jože Kastelic-Joc, inštruktorsko delo pa smo opravili ostali člani poveljstva. 

Tokrat je bil poudarek na:

  • pripravi pene in gašenju s peno
  • prezračevanju zadimljenih prostorov,
  • delu z raztegljivo tridelno lestvijo,
  • gašenju naftnih derivatov s klasičnimi gasilniki in visoktlačnim gasilnikom
  • taktikam preizkovanja zadimljenih prostorov,
  • urejenju v hitrem oblačenju zaščitne obleke in opremljanjem z IDA med vožnjo na interevencijo.

Intezivnega usposabljanja se je udeležilo 24 operativnih gasilcev. 

Usposabljanje je bilo zelo koristno in poučno za vse, saj smo tako utrdili svoje teoretično znanje in pridobili nove praktične izkušnje. Verjamemo, da bomo tako še bolje pripravljeni na morebitne izzive, ki nas čakajo pri našem prostovoljnem delu za pomoč ljudem v stiski.

To je bil le eden izmed dogodkov, ki jih organiziramo v PGD Stična z namenom dvigovanja kakovosti našega dela in krepitve našega kolektivnega duha.

Vabimo vas, da spremljate naše delo tudi na omrežjih Facebook in Instagram ali se nam pridružite pri naših aktivnostih. Če vas zanima gasilstvo in bi radi postali del naše ekipe, nas lahko kontaktirate preko naše spletne strani ali pa nas obiščete v našem gasilskem domu. Z veseljem vas bomo sprejeli medse.

Text: G. Arko in Bing AI Chat

Foto: J. Kastelic


Zahvaljujemo se vam