Anton Posavec, ambasador Občine Ivančna Gorica


Včeraj je v gostilni Pri Japu potekal tradicionalni sprejem in srečanje s predstavniki gospodarstva, občinskega sveta, občinske uprave, krajevnih skupnosti, javnih zavodov, društev in zvez, ki ga pripravi župan Občine Ivančna Gorica, gospod Dušan Strnad.

Del dogodka je bila tudi slavnostna podelitev naziva "Ambasador Občine Ivančna Gorica." Ta naziv je prejel tudi naš član Anton Posavec. Tako so zapisali na spletni strani Občine Ivančna Gorica:

Anton Posavec je vodja Izobraževalnega centra na Reševalni postaji Univerzitetnega Kliničnega centra Ljubljana. Njegovo delo je njegovo življenje saj je vedno in povsod pripravljen pomagati komurkoli. Anton je tudi predavatelj, urednik številnih zbornikov in avtor strokovnih prispevkov na področju reševanja. Je prava zakladnica znanja, hkrati pa zna pokazati tudi v praksi kako pravilno ravnati. Neprecenljiva je njegova pomoč pri usposabljanju nudenja prve pomoči na terenu za različne skupine ljudi, ki se s tem srečujejo. Izpostaviti pa je potrebno prejeto mednarodno priznanje ITLS (International Trauma Life Support) - neprofitne strokovne organizacije, ki ga je Posavec prejel letos v Las Vegasu v ZDA. Nagrado »Koordinator leta« je prejel kot najboljši koordinator predstavništev ITLS na svetu. Tudi zato ga je župan imenoval za ambasadorja na področju nujne medicinske pomoči.

S Tonetom se srečujemo na operativnih vajah, ko nam iz svojih bogatih izkušenj pomaga pri vajah iz prve in nujne medicinske pomoči.

Vodi tudi vaje prvih posredovalcev na nivoju GZ Ivančna Gorica.

Vsi člani PGD Stična smo zelo ponosni in hvaležni, da se imamo priložnost učiti od njega.

Preberite še:

http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=7146

http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/sporocila-in-obvestila/?id=7129

Na tem mestu mu vsi iskreno čestitamo za pridobljen naziv.

G.A.


Zahvaljujemo se vam