Pomoč pri sanacji v Črnomlju


Po petkovem večernem pozivu za pomoč pri opravi posledic neurja v Črnomlju, se je odzvala tudi GZ Ivančna Gorica. Gasilci društva Stična smo se v gasilskem domu zbrali ob 4. uri zjutraj, da smo pripravili potrebno opremo, nato pa smo se skupaj z ostalimi enotami v konvoju regije LJ II odpravili proti Črnomlju.
 
Po prihodu na sprejemno mestu nam je bilo dodeljeno delovišče v ulicah nad vrtcem Čarda v Črnomlju, kjer smo na stanovanjskih objektih strehe prekrivali s folijo.
 
Pomoč pri sanaciji smo nudili tudi v nedeljo. Iz GZ Ivančna Gorica so na pomoč odšli gasilci PGD Stična, Ivančna Gorica, Zagradec, Stična, Šentvid pri Stični, Hrastov Dol, Kriška vas, Vrh pri Višnji Gori. Z nami je bil tudi poveljnik GZ Ivančna Gorica Slavko Zaletelj.
 
Upamo da bodo prebivalci lahko čim hitreje popravili nastalo škodo, in jim bo vreme v prihodnje prizaneslo.
 
Uradno poročilo SPIN: Od 5.30 dalje je domačim gasilcem pri odpravljanju posledic neurja na območju občine Črnomelj prišlo na pomoč 1035 gasilcev z 214 vozili. Prišli so gasilci iz regije Ljubljana I., Ljubljana II., Ljubljana III., Gorenjske regije, Savinjsko Šaleške regije, Notranjske regije, Zasavske regije, Celjske regije, Dolenjske regije, obe sosednji GZ Metlika in Semič ter hrvaški gasilci iz Vatrogasne zajednice Karlovačke županije. Do sedaj so sanirali okoli 600 objektov. Ocenjevanje škode in odstranjevanje posledic še poteka.
 
Foto: RO

Zahvaljujemo se vam