Warning: mysqli::mysqli(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100508 Library:30120 in /home/pgdsticna/webdata/public/connection.php on line 2
PGD Stična

VAJE ZA GASILSKO MLADINO

 




Občinsko tekmovanje Matevža Haceta

Občinsko tekmovanje - 16. 10. 2021



V soboto, 16. 10. 2021, smo se s "svežo" ekipo pionirjev odpravili na tekmovanje v Višnjo Goro. Nekateri pionirji so prvič nastopili na tovrstnem tekmovanju, a ob izkušenosti starejših pionirjev so suvereno nastopili. 

Ekipa pionirjev se je samozavestno lotila vseh treh vaj - razvrščanja, vaje z vedrovko ter prenosa vode. Po opravljenem delu so se vsi veseli in zadovoljni odpravili po malico. Tekmovalni dan smo zaključili ob kepici sladoleda in pozitivnih vtisov s tekmovanja. Ekipa je dosegla izvrstno 5. mesto in na ta način otvorila tekmovalno sezono mladih gasilcev. 

Čestitamo tudi ekipi starejših gasilcev PGD Stična, ki je dosegla izvrstno 2. mesto. :) Prav tako čestitamo vsem ostalim ekipam, ki so nastopile na tekmovanju in dosegle vrhunske rezultate. 

 

Z gasilskim pozdravom, 

Na pomoč! 


Zbor mladih PGD Stična

Zbor mladih PGD Stična, 19. 2. 2020



V sredo, 19. 2. 2020, je v prostorih GC Stična potekal Zbor mladih PGD STična. 

Udeležili so se ga pionirji, mladinci, vodstvo društvs ter predstavniki GZ Ivančna Gorica in predstavniki PGD Ivančna Gorica. 

Na zboru smo se spomnili kaj vse smo počeli tekom leta, katerih tekmovanj smo se udeležili ter koliko novih znanj in izkušenj smo pridobili. Predstavili smo tudi plan dela za leto 2020 ter slišali kar nekaj spodbudnih besed s strani gostov. Prav tako smo podelili število priznanj in diplom, katerih si naša mladina resnično zasluži. 

Veselimo se prihajajočega leta, saj nas čaka kar nekaj "dogodivščin"

 

MK PGD Stična


Občinski gasilski kviz 2020

Občinski gasilski kviz, 25. 1. 2020



V soboto 25. 1. 2020 smo se z dvema ekipama pionirjev in dvema ekipama mladincev udeležili občinskega gasilskega kviza na Muljavi.

Mladinci so dan začeli s praktičnimi vajami ter vozli, kjer so se odlično izkazali, pionirji pa so med tem svoje znanje izkazali na teoretičnem delu tekmovanja. Ko so pionirji zaključili s testi, so spodbujali mladince pri vajah, nato pa so se še sami izkazali na praktični vaji ter pri navezavi vozlov. Mladinci so za zaključek svoje znanje preizkusili še na testih. 

Vse ekipe so bile zadovoljne s svojimi rezultati. Mladinci so dosegli 14. in 7.mesto, pionirji pa 5. in 3. mesto. Ekipa, ki je dosegla 3. mesto se je uspešno uvrstila na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo 14. 3. 2020 v Zagradcu. 

 

MK PGD Stična


Posvet mentorjev 2020

Posvet mentorjev mladine v Zrečah 2020



17. in 18. 1. 2020 je v Zrečah potekal Posvet mentorjev mladine v organizaciji Mladinskega sveta GZS. Letos sva se ga udeležili dve mentorici iz našega društva.
Po prihodu in nastanitvi se je posvet začel z uvodno predstavitvijo programa, napotki in navodili.
Nadaljevali smo s predavanjem Stres pri reševalcih, kjer nam je dolgoletni član GRS in psiholog Žarko Trušnovec predal veliko koristnih informacij na temo kako se spopasti z stresom v različnih situacijah.
Po kratkem premoru je sledila tema aktualnosti v gasilski organizaciji, kjer sta nam Franci Petek, poveljnik GZS in Janko Cerkovnik, predsednik GZS, predstavila novosti in odgovarjala na naša vprašanja.
Drugi dan posveta smo se udeležili treh delavnic in sicer: Odnosi med ljudmi, Gasilska brigada - resnični heroji in Velike zgodbe na malem odru.
Po odmoru za kosilo nas je čakala še, za nas trenutno najbolj aktualna tema, Temeljni program usposabljanja mladine in Novosti pri kvizu in orientaciji 2020.
S posveta sva se vrnili z veliko koristnih informacij, dobrih idej in novih poznanstev.


Gasilček 2019

Gasilček 2019



V petek, 20. 12. 2019 nas je ob 18:00 obiskal stari dobri Gasilček. 

Mladina PGD Stična je udeležencem prireditve pripravila odličen in zabaven program. Mladinci so pripravili krajši skeč, pionirji pa mini kviz za operativne gasilce. Lahko rečemo, da je bilo tekom prireditve ogromno smeha, pohval pa tudi ni manjkalo. Za zaključek je Gasilček obdaril mladino in ostale člane ter nam zaželel veliko uspeha in prijetnih trenutkov v letu 2020. 

 

Srečno in veselo v letu 2020 pa vam želimo tudi mentorji PGD Stična!


Halloween zabava



V sredo, 30. 10. 2019 smo imeli v gasilskem domu PGD Stična Halloween zabavo za mladino. 

Druženje se je začelo s parado kostumov, pri čemer smo sodelovali tudi mentorji. Nadaljevali smo z igro "Glasbeni stoli" nato pa še s sojenjem domačih dobrot. V komisiji sta bila dva pionirja in en mladinec. Vsako doma spečeno dobroto so ocenili z oceno od 1 do 5, zmagovalec pa je prejel manjšo nagrado.

Skupaj smo se sprostili, podružili ter napolnili baterije za prihajajočo gasilsko sezono.

Mentorji PGD Stična

 

 


Pridruži se nam!



Mladinska komisija PGD Stična te vabi, da se nam v novem šolskem letu pridružiš na mladinskih vajah!

 

Udeleževali se bomo raznih gasilskih tekmovanj, srečanj mladih gasilcev, gasilskih izletov in še in še….Kaj nudimo mladim? Prijetno druženje s sovrstniki, veliko gasilskega znanja, timskega dela, spoštovanja do sočloveka in zanimivih trenutkov.

Vaje za pionirje (od 6. do 11. leta starosti) potekajo vsako sredo ob 17.00.

Vaje za mladince/ke (od 12. do 15. leta) potekajo vsak torek ob 17.00.

Vaje za pripravnike/ce (od 16. do 18. leta starosti) potekajo po dogovoru. 

 

Če vas pa zanima mentorstvo mladine (od 18. leta dalje) se nam pa lahko pridružite na zgoraj navedenih vajah. Veseli bomo novih poznanstev :) 

 

Z gasilskim pozdravom, NA POMOČ!


Mesec požarne varosti

Oktober - mesec požarne varnosti




Regijsko tekmovanje CTIF



V soboto, 28.9.2019 se je ekipa pionirjev udeležila regijskega tekmovanja CTIF v Ribnici, kjer so osvojili odlično 12. mesto.

Čestitke! 

Mentorji PGD Stična


Igre brez meja 2019

Igre brez meja 2019



V soboto, 31. 8. 2019 so pred GC Stična potekale igre brez meja, ki jih je organizirala mladinska komisija PGD Stična v sodelovanju s PGD Šentvid pri Stični in PGD Ivančna Gorica. Namen iger je bilo druženje in spoznavanje mladine sosednjih društev izven tekmovalnega okolja.

Sodelovalo je 35 otrok iz vseh društev in 11 mentorjev. Razdeljens po skupinah, se je mladina pomerila v petih gasilsko obarvanih igrah, preko katerih so se bolje spoznali in pri tem zelo uživali. Vse ekipe so za svoj trud, poleg manjših nagrad, prejele še majico letošnjih Iger brez meja. Druženje smo zaključili s piknikom.

Upamo, da Igre brez meja postanejo mladinska tradicija.

 

Aleša Palčič, predsednica MK PGD Stična


Občinsko orientacijsko tekmovanje

Občinsko tekmovanje-orientacijski tek



V soboto, 25.5.2019, smo se s štirimi ekipami (pionirji, pionirke, mladinci in mladinke) udeležili občinskega orientacijskega teka v Sobračah. Vse 4 ekipe so, preden so se odpravile na progo, opravile vajo z vedrovko. Na progi, po kateri se ekipe orientirajo s pomočjo zemljevida in kompasa, so morali pionirji in pionirke izvesti vajo vezave vozlov, test topografskih znakov in vajo iz orientacije. Mladinci in mladinke, pa poleg vseh naštetih, še hitrostno zvijanje cevi in spajanje cevi na trojak. Vse ekipe so tekmovanje uspešno zaključile z odličnimi rezultati. Pionirke so dosegle 7. mesto, mladinke 4. mesto, mladinci 3. mesto in pionirji 2. mesto. Ekipa pionirjev se je uvrstila na regijsko tekmovanje, ki bo 8.6.2019 v občini Loški potok.
Po tekmovanju smo se odpravili še na zasluženo pizzo.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

MK PGD STIČNA

Občinsko tekmovanje CTIF

Občinsko gasilsko tekmovanje CTIF



V soboto, 18.5.2019, smo se z ekipo pionirjev udeležili občinskega gasilskega tekmovanja, ki je potekalo v Zagradcu.
Na tekmovanje smo se odpravili polni energije in dobre volje ter odločeni, da vse vaje opravimo kar se najbolje da.  Po prijavi na komisiji A, smo začeli tekmovanje z vajo z vedrovko, nadaljevali z vajo razvrščanja in zaključili z štafeto z ovirami. Vse vaje so otroci opravili več kot odlično in si zasluženo priborili 1. mesto v svoji kategoriji in s tem uvrstitev na regijsko tekmovanje, ki bo konec septembra.
Seveda pa še nimamo časa za počitek, saj gresta 2 ekipi že naslednjo soboto, 25.5.2019, na tekmovanje v gasilski orientaciji v Sobračah.  Toplo vabljeni, da nas pridete spodbujati.

Z gasilski pozdravom “NA POMOČ”

MK Pgd Stična


Tekmovanje za gasilsko mladino

Tekmovanje za gasilsko mladino - KVIZ 9. 2. 2019



V soboto, 9.2.2019, smo se z dvema ekipama pionirjev in eno ekipo mladincev udeležili občinskega tekmovanja v kvizu v Hrastovem Dolu.

Med tem, ko so se pionirji preizkušali na praktičnih vajah, so mladinci napenjali možgane na teoretičnem delu, nato so zamenjali vlogi. Med celotnim tekmovanjem so se ekipe med seboj spodbujale in držale pesti ena za drugo. Na koncu tekmovanja so pionirji zasedli 15. in 7. mesto, mladinci pa 11.Vse ekipe so bile zadovoljne z doseženimi rezultati.

Po tekmovanju smo mentorji ekipe odpeljali na zasluženo pico in po prihodu v gasilski dom s skupnimi močmi oprali vsa uporabljena vozila.

 


Zahvaljujemo se vam